Bijna iedereen kent het wel, de Formule 1. Dit is ook wel de hoogste klasse die er bestaat in de autosport. De officiële naam van de Formule 1 is de FIA Formula One World Championship. De snelheden die de auto’s bereiken tijdens de race kunnen oplopen tot ruim boven de 300 kilometer per uur. Hierbij is de turbomotor tot 15.000 toeren per minuut aan het draaien. Tijdens de wedstrijden van de Formule 1 zit er telkens een coureur in de auto.
Een wedstrijd van de Formule 1 bezoeken
De wedstrijden van de Formule 1 zijn vaak op prachtige locaties. Wil je graag een van deze wedstrijden bezoeken? Dan wordt het je aangeraden om een hotel of appartement dicht bij het circuit te reserveren, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het Formule 1 hotel.
De auto’s van een Formule 1 racewagen
In de tak van de autosport van de Formule 1 zijn de auto’s zo ontwikkeld dat ze racen met een open wielkast. Het eerste wereldkampioenschap dat op deze manier werd gereden was in 1950. De autosport is sindsdien erg ontwikkeld, zo is de techniek ook ver ontwikkeld waardoor de auto’s zijn veranderd. Een van deze aanpassingen van de auto’s zijn de zogenoemde vleugels, de wing car en de turbomotor. Later zijn een paar van deze aanpassingen weer verboden vanwege veiligheidsredenen. Er zijn vanwege de veiligheid door de jaren heen ook verschillende aanpassingen gedaan, zoals de Halo, dit is een beschermbeugel over de cockpit heen. Deze aanpassingen zorgen er wel voor dat de kosten van de auto’s flink zijn opgelopen.
Het aantal coureurs van de Formule 1
Tijdens een seizoen van de Formule 1 doen er 20 coureurs mee. Ook doen er 10 teams mee, elk team heeft 2 coureurs. Wat je misschien niet zult verwachten is dat er door de jaren heen ongeveer 7 vrouwen hebben deelgenomen als coureur aan de Formule 1. Meer informatie over de Formule 1, is te vinden op tussenstop.com.
Hoe ziet het seizoen van de Formule 1 eruit?
Het seizoen van de Formule 1 bestaat uit meerdere races. Een enkele race wordt een Grand Prix genoemd. De races worden gehouden op circuits, dit zijn bepaalde racebanen speciaal gemaakt voor dit soort auto’s. Soms zijn dit ook stratencircuits waarbij de coureurs midden door de stad rijden, wat zorgt voor een spectaculair aanzicht. Natuurlijk zijn de straten dan wel afgesloten zodat er geen mensen op het circuit kunnen komen. Elke jaar zijn er twee wereldkampioenen te behalen. Zo is er een te behalen voor de coureurs en eentje voor de constructeurs. Wel moeten beide de coureurs en de constructeurs in het bezit zijn van een superlicentie, dit is de hoogste racelicentie die er wordt gegeven door de FIA.