Kamperen in Nederland tijdens Corona

De Corona crisis heeft veel veranderd. De grote impact die het virus heeft gehad op ons dagelijks leven was twee jaar geleden amper voor te stellen. Boodschappen doen met een mondkapje op, niet meer uit eten en maar maximaal 2 bezoekers thuis ontvangen. Een bizarre situatie die eindelijk afgelopen lijkt te zijn. 

Misschien net zo groot is de impact die het virus heeft gehad op de manier waarop mensen reizen. Waar een groot deel van Nederland vroeger het vliegtuig pakte naar warme oorden als Curaçao of Spanje, is dat vandaag de dag niet meer zo normaal.

Het nieuwe normaal; kamperen in Nederland

Veel mensen pakken nu de auto en rijden naar Drenthe, Friesland, Zeeland of Limburg om heerlijk uit te rusten op een camping in Nederland

Nederland lijkt ineens de nieuwe vakantiebestemming te zijn geworden. En de campings in Nederland profiteren daar van. Het is sinds Corona nog nooit zo druk geweest op de Nederlandse campings. 

Maar hoe werkt dat nou precies kamperen tijdens Corona. Zijn er regels waar je rekening mee moet houden? Moet je jezelf en de rest van je familie laten testen als je gaat kamperen? En zo zijn er nog veel meer vragen. Wij zochten het uit.

De regels

Laten we beginnen met de regeltjes waar we rekening mee moeten houden. Want er gelden, ondanks de versoepelingen, nog steeds de nodige regels. En veel campings hebben (al dan niet preventief) de nodige coronamaatregelen getroffen;

  • Afstand houden; houd altijd 1,5 meter afstand waar dat mogelijk is op de camping.
  • Extra hygiëne; bij het sanitair, in het zwembad en vaak ook bij aanwezige horeca gelden extra hygiëne regels. Was je handen bij binnenkomst en houd ook hier afstand.
  • Vaak wordt er extra schoongemaakt op de camping. 
  • Sommige campings hebben ruimere plekken gemaakt om zo de afstand tussen de kampeerders te kunnen behouden. 

Natuurlijk kunnen deze regels per camping afwijken. Uiteindelijk zijn de regels vanuit de overheid leidend. Houd deze dan ook goed in de gaten.

Kan ik nog kamperen in Nederland?

Ja. De meeste campings zijn gewoon geopend tijdens de zomer zolang ze kunnen voldoen aan de regels gesteld door de overheid. Je kunt dus gewoon op vakantie en hoeft ook niet bang te zijn dat dit snel zal veranderen. 

Waar vakanties naar het buitenland nog wel eens een risico kunnen zijn vanwege het kleurbeleid van de overheid, blijft Nederland altijd “open”.

Wat kan ik nog doen op de camping?

Dat hangt natuurlijk van je camping af. Maar bij de meeste campings zijn er nog steeds activiteiten, al dan niet op afspraak. Maar houd er wel rekening mee dat speelparadijzen, restaurants en zwembaden gesloten kunnen zijn. Afhalen in het restaurant is vaak wel mogelijk. 

Speeltuinen, voetbalvelden of andere activiteiten buiten zijn geopend. Een fiets huren hoort bijvoorbeeld ook nog steeds tot de mogelijkheden. 

Kan ik mijn reservering nog annuleren?

Dat is afhankelijk waar je geboekt hebt en bij welke camping. Sommige platforms zoals campings.com bieden een gratis annuleringsregeling en zelfs een geld terug garantie. Daar kun je dus risico vrij reserveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *