Sprookjesachtig overnachten in een bijzonder vakantiehuis 

Wil je er eens even helemaal tussenuit, maar wil je wel in Nederland blijven? Geen nood, want ook in Nederland is het mogelijk om je even helemaal onder te dompelen in een andere wereld. Dit kan natuurlijk heel romantisch, samen met je partner. Maar ook de kinderen zullen genieten van een vakantie in de onderstaande sprookjesachtige vakantiewoningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een authentieke Mongoolse ‘Yurt’ in Friesland? Of een echte Hobbitwoning in Castricum?

 

Slapen in een Mongoolse Yurt in Molkwerum, Friesland

Misschien heb je ze wel eens gezien op televisie, de traditionele tent waarin de Mongoolse nomaden leven. Ook wel een ‘Yurt’ genoemd. Een tent doet eigenlijk geen recht aan dit verblijf. Want een Yurt is eigenlijk een hele comfortabele woning. Dat bewijst deze Yurt in Molkwerum wel. Het interieur van deze tent is prachtig ingericht met echt Mongools meubilair. Denk hierbij aan krukjes, een tafel, een dekenkist en twee eenpersoonsbedden. De waanzinnige kleuren en wandschilderingen geven je bovendien echt het gevoel in een sprookje te zijn beland. Maar comfortabel is dit sprookje wel. Naast de twee eenpersoonsbedden beschik je in deze Yurt over een heerlijk tweepersoonsbed, een gezellige houtkachel en een handig gasstel. Wat wil een mens nog meer?
En zo  zijn er diverse unieke vakantiehuizen in Nederland te boeken.

 

Een echte Hobbitwoning in Castricum, Noord-Holland

Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om als een hobbit te wonen en te leven? In Castricum is het mogelijk. Op Kennemer Duincamping Geversduin is het mogelijk om in een echte Hobbitwoning te overnachten. De vakantiewoning ligt net als in de filmtrilogie half onder een heuvel en heeft echte ronde deuren. Ook in de rest van het interieur is het thema tot in detail doorgevoerd. Je waant je echt in een andere wereld. De hobbitwoning is geschikt voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed, en één met een stapelbed. Perfect voor een gezin met één of twee kinderen. Ook al ziet de hobbitwoning er op het eerste gezicht wel heel sprookjesachtig uit, het comfort is zeker geen sprookje. Deze vakantiewoning is namelijk van alle moderne gemakken voorzien. Zo is er een perfect uitgeruste keuken en prima badkamer met douche en toilet en zelfs vloerverwarming. Beddengoed hoef je niet mee te nemen want in de woning is alles al aanwezig. En uiteraard kan een moderne hobbit niet zonder internet en is de hobbitwoning daarom voorzien van gratis WiFi.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.