mediation opleiding

5 kansrijke beroepen in Nederland

Beroepen waar altijd vraag naar blijft bestaan, zijn kansrijke beroepen. De sectoren met de meeste kansrijke beroepen in Nederland zijn de zorg, het onderwijs, de bouw en de ICT. Denk daarbij aan de beroepen zoals leerkracht, programmeur en chirurg. Werk je in een kansarm beroep en wil je overstappen naar een kansrijk beroep, dan is omscholing meestal noodzakelijk.

Werken als mediator

Eén van de 5 kansrijke beroepen in Nederland is mediation. Ambieer je een kansrijke carrière, dan garandeert de keuze om als mediator aan de slag te gaan je dat zeker. Als mediator is er immers veel werk te krijgen, maar daarnaast is omscholing ook nog eens gemakkelijk.

Lees meer over een mediation opleiding

Mediation een kansrijk beroep

Bij een arbeidsconflict, burenruzie of een echtscheiding wordt steeds vaker een mediator ingeschakeld. Dit komt omdat het veel handiger is om in zulke situaties voor een mediationgesprek te kiezen:

  • Beide partijen komen sneller tot een akkoord, omdat ze rechtstreeks met elkaar in gesprek gaan en niet via hun advocaten.
  • In een juridisch proces is er maar een de winnaar, bij mediation is het doel om een win-winsituatie te creëren. Hierdoor is het mogelijk om achteraf weer op goede voet met elkaar om te gaan.
  • Doordat ze buiten de situatie staan komen mediators met creatieve oplossingen waar niemand aan heeft gedacht. Hierdoor ontstaan er oplossingen die voor iedereen werken.
  • Het zal je niet verbazen dat mediation goedkoper is dan een juridische procedure. Het is sneller en er is maar een persoon die voor beide partijen werkt.

Laat je omscholen tot mediator

De basiscursus mediation bij mediatorworden.nl duurt zes dagen, waarna je meteen als gecertificeerde mediator aan de slag gaat. Daarna is er de mogelijkheid je te specialiseren in de richting van familiemediation of arbeidsmediation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *