met de camper kamperen in nederland

6x waarom je wil kamperen met de camper in Nederland

Het camperleven is uiteraard heerlijk in het buitenland, maar wist je dat het kamperen met de camper in Nederland ook heel leuk is? Nog niet overtuigd, maar wel nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder, want in dit artikel geven we je 6 redenen waarom het zo leuk is om met de camper door Nederland te reizen. 

1. Nederland heeft een prachtig kustgebied

De Nederlandse kust is prachtig! De brede zandstranden en mooie duingebieden lopen ook nog eens van het uiterste noorden naar het zuidelijke punt van ons land. Kortom: genoeg te zien. Alleen al een roadtrip langs de Nederlandse kust is superleuk om met de camper te doen. Het fijne is dat je met de camper altijd en overal op een camping of camperplaats kunt neerstrijken en kunt genieten van de zonsondergang. Helaas is wildkamperen in Nederland verboden, dus op het strand staan behoort niet tot de mogelijkheden. 

2. Je kunt heel Nederland door toeren tijdens jouw vakantie

Een ander voordeel van Nederland is dat het geen enorm groot land is. Waar je normaal gesproken misschien wel naar Frankrijk of Italië reist en dan in een bepaald gebied blijft rondreizen, kun je nu een groot deel van Nederland ontdekken. Van de prachtige kust in Noord-Holland, over de Afsluitdijk door het waterland van Friesland, via diverse Hanzesteden richting de Veluwe, naar het prachtige Heuvelland van Limburg. Klinkt goed toch? En omdat je altijd je eigen ‘huis op wielen’ bij je hebt, kun je altijd en overal even stoppen voor een kopje koffie, een lunch of een powernap. 

3. Nederland heeft prachtige campings en camperplaatsen

Nederland heeft prachtige campings, overal verspreid over het land. Dus genoeg keuze om met je camper te overnachten. Vind je het toch wat duur om op een camping te staan, dan kun je ook gebruik maken van de camperplaatsen die Nederland biedt. Deze plaatsen zijn vaak wel wat saaier, maar kosten een stuk minder. Zeker rondom de steden kan dit een ideale oplossing zijn. Fietsen mee achterop de camper en je kunt eenvoudig de leukste steden verkennen. 

Ben je stiekem toch benieuwd naar opties voor het reizen met de camper door Europa? Check dan dit Nederlandse reisblog voor diverse reisroutes! 

4. Nederland heeft de Waddeneilanden

Hoe leuk is het dat je ook met de camper naar een van de eilanden van Nederland kunt reizen. Helaas is het niet op alle Waddeneilanden toegestaan om met auto of camper te reizen, maar op Texel, Terschelling en Ameland kan dit wel. De eilanden geven al snel een heerlijk vakantiegevoel, maar met de eigen camper hier rond te reizen is toch wel een ultiem gevoel van vrijheid midden in de natuur!

5. Nederland heeft een eigen wijngebied

We noemden het eerder al even, maar het prachtige Heuvelland van Limburg mag uiteraard niet worden overgeslagen tijdens een rondreis met de camper door Nederland. Wist je dat ons land ook beschikt over een wijnregio? In Limburg worden heerlijke wijnen gemaakt. Het grote voordeel van reizen met de camper is dat je altijd je eigen bed bij je hebt. Zo kun je dus genieten van een heerlijk diner en wijnproeverij, zonder daarna nog op pad te hoeven richting bijvoorbeeld een hotel. Je stapt gewoon de camper in!

6. Je leert Nederland op een andere manier kennen

En de laatste reden: je leert ons land weer eens op een andere manier kennen. Hoeveel je ook gezien hebt van Nederland, je kunt altijd weer iets nieuws ontdekken. Hoe leuk is het om Nederland te bekijken vanuit het oogpunt van een toerist? Of het nu spotten van wildlife is waar je voorheen geen rust voor hebt kunnen vinden, of een provincie ontdekken waar je nog nooit geweest bent. Misschien bezoek je eens een museum terwijl je daar normaal niet naar toe gaat of bekijk je nu eens de sterrenhemel bij een kampvuur. Een ding is zeker, je zult een stuk meer buitenleven dan dat je normaal thuis doet!

waarom kamperen met camper in nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.