Dit zijn de mooiste meren van Nederland!

Verbonden door rivieren, kanalen en kleine kanalen, zorgen de schilderachtige meren in Nederland voor een fantastisch uitje. Huur een zeilboot, motorboot of zelfs een kano- of windsurfplank om de mooiste meren van Nederland te verkennen, te genieten en te ontspannen!

 

Westeinderplassen
Ervaren watersporters zullen de mogelijkheid waarderen om door het netwerk van smalle kanalen tussen de kleine eilanden van de Westeinderplassen te navigeren. Hoewel de meeste eilanden in privébezit zijn, kan iedereen zijn boot aanmeren op het Starteiland (een populair eiland voor een picknick of een barbecue). Als je geen zin heeft om je spullen mee te nemen, stop dan bij een van de 50 jachthavens langs de oevers, waarvan vele met restaurants, cafés en zonovergoten terrassen.

 

Haarlemmermeer
Het Haarlemmermeer was ongeveer 2.000 jaar geleden oorspronkelijk een deel van de rivier de Rijn, maar met herhaaldelijke overstroming werden 3 andere meren erbij gevoegd terwijl een klein beetje bewoning onder water werd geplaatst. Er was een grote slag gevochten op het meer tussen schepen van de Spaanse en Nederlandse vloten, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. De Nederlanders probeerden de belegering van Haarlem te doorbreken. Hoewel Haarlemmermeer vooral bekend staat om de luchthaven Schiphol en omdat het een industriegebied is, zijn er nog een paar attracties in de gemeente om diegenen te belonen die op zoek zijn naar interessante bezienswaardigheden rondom het Haarlemmermeer. Het grootste park in de omgeving is het Haarlemmermeerse Bos. Naast een goede groene ruimte en bloementuinen, is er ook een 40 meter hoge heuvel, de spottersheuvel genoemd, die u een goed zicht op het park en de omgeving biedt.

 

Watersporten en speedboten op de Loosdrechtse Plassen
Dit recreatiegebied ten zuidoosten van Amsterdam herbergt vijf onderling verbonden meren, de Loosdrechtse Plassen. Hier vind je volop mogelijkheden voor speedboten en waterskiën, met alle soorten vaartuigen op het open water. De meren zijn bezaaid met eilanden en pittoreske stranden. Het is een ideale plekken voor een picknick. Ten westen van de Loosdrechtse Plassen ligt het open water van de Vinkeveense Plassen, perfect voor een gezinspicknick aan het water en je kunt er zelfs duiken!

 

Maarsseveense plassen
Het recreatiecentrum ‘Maarsseveense Plassen’ is een geweldige plek om naartoe te gaan en plezier te hebben in de zon. De plaats bestaat uit een grote watermassa waar je kunt zwemmen en het land rondom is verdeeld in twee delen. Er is een officiële (betaalde) pool genaamd ‘Strandbad’ (strandbad) die ruwweg open is tussen half april en half september (afhankelijk van het weer) met een zandstrand. Het andere deel is gratis voor het publiek, maar heeft niet het zandstrand aan de kant van het water (meer als een grasveld). Er is zelfs een apart gedeelte voor naturisten, die je alleen via een aparte ingang kunt bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.