Een dagje tussen het water in het Dolfinarium

Voor een speciaal dagje uit is het Dolfinarium een interessante activiteit voor jong en oud. Het is geen pretpark, het is iets anders dan de dierentuin en een door de meerdere diersoorten en shows is het een leerzame ervaring voor het hele gezin. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa in Harderwijk en trekt ieder jaar honderdduizenden bezoekers. In onderstaande tekst vind je meer informatie over de verschillende dieren die in het Dolfinarium leven, de shows die er te zien zijn en nog meer informatie. Een dagje Dolfinarium hoeft niet eens zo duur te zijn, kijk eens bij Dolfinarium korting en je vindt er vast een kortingscode voor een goedkoper dagje uit.

Diersoorten van het Dolfinarium

In het Dolfinarium leven verschillende soorten dieren waaronder tuimelaar dolfijnen, zeeleeuwen, bruinvissen, zeehonden en verschillende andere soorten vissen. Een van de doelen van het Dolfinarium is om bezoekers op een laagdrempelige, speelse manier meer informatie te bieden over deze dieren. Kennis over de zeezoogdieren, de natuur, het belang van het behouden van deze natuur is allemaal samengevoegd in een leerzaam dagje voor het gehele gezin. Het Dolfinarium is hierdoor ook geschikt voor bijvoorbeeld schoolreisjes of kinderfeestjes.

Voor het Dolfinarium is het welzijn van de dieren van de hoogste prioriteit. Daarom wordt er ook heel veel aandacht besteed aan deze informatievoorziening, om op deze manier bij te dragen aan de kennis van de dieren en de natuur. Het streven is dan ook om mens en dier dichter bij elkaar te brengen door middel van voorstellingen en shows met als doel dat deze twee heel verschillende werelden elkaar leren respecteren.

Shows en voorstellingen

Met 2100 zitplaatsen is Aqua Bella een van de grootste en meest bekende shows van het Dolfinarium. Bij deze show wordt er onder andere 3D-videomapping gebruikt, wat een hele bijzondere ervaring geeft. Wat Aqua Bella een extra interessante voorstelling maakt is dat er ook gefocust wordt op de gevolgen van afval in de zee, plasticvervuiling en de opwarming van de aarde. Op deze manier probeert het Dolfinarium meer kennis te geven over consequenties voor de zeezoogdieren en de natuur waarin zij leven.

Naast deze show zijn er nog een aantal andere shows en voorstellingen te bewonderen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere educatieve voorstellingen met dolfijnen, bruinvissen, zeehonden en andere dieren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *