Hoe kies je een mooie schutting?

Een schutting is een belangrijk onderdeel van je tuin. Het geeft je privacy, maar ook een specifieke look aan je tuin. Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis en tuin, de grootte van je tuin en natuurlijk je budget. 

Tuinpoort

Bij het plaatsten van een schutting is het ook goed om na te gaan of het handig is om een tuinpoort te plaatsen. Want door een tuinpoort te plaatsen, kan je makkelijk van de tuin naar de oprit lopen. Bij het kiezen van een tuinpoort is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis en tuin, de grootte van de toegang tot je tuin en natuurlijk je budget.

Soorten tuinpoorten

Er zijn verschillende soorten tuinpoorten beschikbaar, van houten tot metalen tuinpoorten. Houten tuinpoorten zijn over het algemeen de meest populaire keuze en kunnen mooi worden gemaakt met verf, beits of zelfs patronen. Een metalen tuinpoort is een moderne optie die weinig onderhoud vereist en beschikbaar zijn in veel verschillende stijlen en ontwerpen.  Ook is bij het kiezen van een tuinpoort belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de tuinpoort. Het is daarbij belangrijk om ervoor te zorgen dat de poort groot genoeg is voor gemakkelijke toegang en dat hij op de juiste manier functioneert, bijvoorbeeld door te scharnieren of op rails te openen.

Soorten schuttingen

Er zijn vele soorten schuttingen beschikbaar, van houten panelen tot composieten schuttingen. Houten schuttingen zijn het meest populaire en kunnen worden mooi gemaakt met verf, beits of zelfs patroon net zoals de tuinpoort. Composieten schuttingen zijn gemaakt van gemengde materialen en zijn een duurzamere optie die weinig onderhoud vereist. Ook kan je nog kiezen uit metalen schuttingen die een moderne uitstraling aan je tuin kunnen geven.

Privacy

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel privacy je wilt en hoe hoog de schutting daarvoor moet zijn. Een hogere schutting zal meer privacy bieden, maar zorgt ook meer voor een afgesloten en beklemmend gevoel. Daarentegen is een lagere schutting beter voor het creëren van een open en ruimtelijke uitstraling van de tuin. Ook zal de hoogte van de schutting bepalen hoeveel zonlicht er in de tuin komt. Met bovenstaande tips zal het makkelijker worden om een keuze te maken.

Vergunning

Als je een schutting wil gaan plaatsen is het verstandig om bij de gemeente na te vragen over er een vergunning nodig is voor het plaatsen van een schutting. Sommige gemeenten hebben namelijk regels voor de hoogte en het materiaal van de schutting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *