Op zoek naar een eettafel? Dit zijn de populairste materialen

Eettafels zijn er in veel verschillende materialen en afwerkingen. Het materiaal waarvan een eettafel is gemaakt, heeft niet alleen invloed op de uitstraling van de tafel, maar op de duurzaamheid en onderhoudsvereisten. Hieronder bespreken we een aantal van de meest populaire materialen waaruit eettafels kunnen worden gemaakt. Lees verder voor meer informatie!

Hout 

Een eettafel mangohout is tegenwoordig erg populair. Mangohout is mooi te combineren met bijvoorbeeld ijzer en staal en past daardoor goed in een industrieel interieur. Hout biedt in het algemeen een klassieke uitstraling en is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Er zijn naast mangohout nog veel meer soorten hout waarvan een eettafel gemaakt kan worden, waaronder eiken, walnoot, esdoorn en teak. 

Glas

Glas is een modern materiaal dat steeds populairder wordt voor eettafels. Glas biedt een strakke, eigentijdse uitstraling en kan worden gecombineerd met verschillende soorten poten, zoals hout of metaal. Hoewel glazen tafels mooi zijn, zijn ze minder duurzaam dan tafels van hout of metaal en vereisen ze regelmatige reiniging om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen. 

Metaal

Metalen tafels zijn meestal gemaakt van staal of aluminium en zijn perfect voor moderne, industriële of minimalistische interieurs. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed gecombineerd worden met verschillende soorten bladen. Veel tafels zijn namelijk een combinatie van metalen poten met een blad van een ander materiaal als hout of glas. 

Marmer

Marmer is een luxe materiaal dat een elegante uitstraling biedt. Het is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar het is ook een poreus materiaal en vereist speciale aandacht om vlekken te voorkomen. Marmeren tafels zijn vaak zwaar en kunnen ook erg duur zijn. 

Kunststof

Kunststof tafels zijn licht en duurzaam en zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en afwerkingen. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en kunnen ook goed gebruikt worden in buitenruimtes vanwege de goede weersbestendigheid dat het materiaal heeft. 

Beton

Betonnen tafels bieden een unieke uitstraling die perfect past bij moderne en industriële interieurs. Ze zijn zwaar en duurzaam en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Betonnen tafels vereisen speciaal onderhoud om scheuren en vlekken te voorkomen.  Er zijn dus verschillende materialen waaruit eettafels gemaakt kunnen worden en elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een eettafel is het belangrijkste dat je rekening houdt met de stijl van de eetkamer en hoe lang een eettafel meegaat. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan je in ieder geval een eettafel vinden die perfect past bij de smaak, stijl en behoeften. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *