Top 5 leukste steden van Nederland

Weekend of een paar dagen vrij en heb je zin om er even een dagje tussenuit te gaan? Wij geven jou in dit artikel de top 5 leukste steden van Nederland voor een dagje uit. Lees verder om te kijken wat er allemaal in ons kikkerlandje te doen is.

  • Amsterdam

Op nummer 1 staat natuurlijk Amsterdam. Amsterdam is de meest diverse stad van Nederland. Je vindt er veel verschillende mensen met verschillende stijlen en de stad kent veel leuke plekjes. In Amsterdam vind je veel winkels. Bekend is natuurlijk de Kalverstraat en voor dure merken kun je het beste naar de P.C Hooftstraat. Daarnaast is er altijd volop gezelligheid in Amsterdam. Het uitgaansleven is bruisend op het Leidseplein en in de zomer vind je bootjes met muziek in de grachten. Verder heb je bijzondere musea en is een bezoekje aan het vondelpark ook zeker de moeite waard. Amsterdam is ideaal voor een weekendje weg.

  • Den-Haag

Op nummer 2 staat Den-Haag de tweede grootste stad van Nederland. Den-Haag heeft een mooie architectuur en hier is de regering gevestigd. Best bewonderend om langs die gebouwen te lopen. Verder kun je er uitstekend shoppen en zijn er diverse musea te vinden. Den-Haag is dan ook ideaal voor een dagje uit met kinderen. Amsterdam is dan vaak wat te druk. Bezoek bijvoorbeeld Sea-life, Madurodam of andere Musea. Verder is het strand om de hoek, dus wil je ook een beetje zon, zee en strand meepakken rijdt dan ook even langs Scheveningen! Weekendje weg naar Den-Haag? Kijk dan eens op rent apartment Den-Haag.

River Mass, Maastricht
  • Maastricht

Gaan we naar het zuiden van het land dan kom je al snel uit bij Maastricht. Maastricht heeft toch een hele andere sfeer dan de steden meer in het noorden en westen. Het Belgische accent geeft bijna het gevoel alsof je in België bent. Ook hier kun je heel goed winkelen en natuurlijk moet je de lekkere wafels geprobeerd hebben! Maastricht is een drukke stad, maar tegelijkertijd ook heel knus. Zeker de moeite waard!

  • Utrecht

Met de grachtjes lijkt Utrecht een beetje op Amsterdam, maar dan een stuk rustiger. Heb je geen zin in toeristen en de enorme mensenmassa’s in de kalverstraat? Ga dan naar Utrecht. Hier kun je vaak gewoon rustig lopen en lunchen aan het water is zeker een aanrader. Er zijn dan ook genoeg mensen die een weekendje weg gaan naar Utrecht. Wil jij jouw woning tijdelijk verhuren voor bezoekers van de stad schakel dan eens verhuurmakelaar Utrecht in.

  • Haarlem

Haarlem mag ook zeker niet ontbreken in de top 5. Haarlem is een relatief kleine stad, maar je kunt er goed winkelen en er zijn leuke hippe lunchtentjes. Wat Haarlem zo bijzonder maakt is dat Zandvoort 15 minuten rijden hier vandaan is. Zandvoort heeft de meeste strandtenten van Nederland en een bezoekje aan de kust is dan ook een must. En voor de autoliefhebbers: wist je dat Zandvoort een circuit heeft waar Max Verstappen regelmatig te vinden is? Misschien een idee om te combineren met een dagje Haarlem!

Kijk hier voor de verschillende openingstijden. Openingstijden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *