Tulpen, klompen en bingo. Dat is Nederland!

Nederland is een prachtig land met veel groene natuur, historische steden en nieuwe architectuur. Een ideaal land om te fietsen, wandelen of varen. Nederland is ook een land met eeuwenoude tradities. Een traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene op de andere generatie wordt doorgegeven. Waar staat het kikkerlandje om bekend en welke tradities zijn dat dan?

Windmolens

Op televisie heb je vast weleens beelden gezien van de Zaanse Schans waar Chineze toeristen zich dagenlang diverse type windmolens vergapen. De Zaanse Schans en Kinderdijk zijn bekend plaatsen met molens in Nederland. In totaal hebben we nog meer dan 1.100 functiorende windmolens in ons bezit. Voor ons heel normaal, maar in het buitenland een stuk minder. Van origine gebruikten onze voorvaderen de wind om de molens te laten draaien. Met de draaiing werd energie opgewekt voor het maken van meel voor het brood. Dat meel kon vervolgens worden aan bakkerijen om brood mee te maken.

Bingo

Dit gezelschapsspel bingo wordt bij kinderen er met de paplepel ingegoten. Het staat op nummer 1 als het gaat om leuke activiteiten bij verenigingen en stichtingen. De grootte van de groep maakt niet uit en de uitkomst blijft elke keer weer een verrassing. Daar bij is het spel eenvoudig te leren, zelfs voor de allerkleinsten, waardoor een handleiding van het bingospel niet nodig is. Lees zelf de handleiding maar eens door en je snapt hoe simpel het is. Veel verenigingen organiseren wekelijks of tweewekelijks een avond vol met bingo. De prijzen worden aangeboden door sponsoren en de lotverkoop gaat in de kas van het goede doel.

Klompen

De klomp is een houten schoen dat al sinds jaar en dag bij boeren en arbeiders in gebruik is. Ze zijn lekker warm en veilig vanwege de sterkte. In Nederland zijn we gewend om de klompen in de gele kleur te lakken. Eventueel met een versiering erop. In het buitenland staan we bekend als klompendragers en daarom zie je deze attributen in souverirwinkels in alle vormen en maten. De grootste klomp uit één stuk hout staat zelfs in het Twentse dorp Enter. En, wist je dat de Crocs op klompen gebaseerd zijn?

Tulpen

Als de lente komt dan stuur ik jou
Tulpen uit Amsterdam
Als de lente komt pluk ik voor jou
Tulpen uit Amsterdam
Als ik wederkom breng ik voor jou
Tulpen uit Amsterdam

Iedere Nederlander kent deze tekst van het liedje van Willem Emmink. In de gehele wereld staat ons land bekend om de tulpen. Elk jaar staan er weer bloemenvelden vol met tulpen met alle kleuren van de regenboog in volle bloei. Dat is ook het moment voor de toeristen om de tulpenvelden met grote getalen te overspoelen. Daarvoor lopen er routes door het gebied tot wel 100 kilometer lang die met de auto kunnen worden afgelegd. Aan deze route worden ook activiteiten georganiseerd, zoals de Tulpen Bingo, waar twee oeroude gebruiken worden gecombineerd. Ook zijn er velden waar je tegen een kleine bijdrage toegang toe kunt krijgen en voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *