Een typisch Nederlands Restaurant in Gorinchem

Nederlanders zijn verbonden met het water. Nederland is gelegen aan de Noordzee en ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Niemand die zich daar druk om maakt want we kunnen allemaal zwemmen. Een attitude overgehouden van de VoC tijd waarschijnlijk.

We hebben in onze blogs al veelvuldig gesproken over waarom we zo van Nederland houden. Kaas, Water, Drop, Recht van meningsuiting, Nederlands vakantieland, en nog veel meer Nederlandse onderwerpen. Waar we nog niet een blog over hebben geschreven is dat we met z’n alle zo houden van de Nederlands keuken, maar nog meer in het bijzonder de restaurants in Nederland. De restaurants in Nederland zijn namelijk in het algemeen van zeer goede kwaliteit.

Hoe kwamen we hierop? We waren in Gorinchem.

Gelegen aan de Buiten de Waterpoort in Gorinchem ligt restaurant Stoute Karel. Op een unieke plek in de vestingstad aan de rivier. Net zo uniek als de ligging, is de culinaire ervaring. Van het genieten van echt goede wijnen, tot aan de smaakexplosies van de uitstekende gerechten van uitzonderlijke kwaliteit. De gastvrije ontvangst en de sfeer van dit restaurant in Gorinchem draagt hier nog eens een extra steentje aan bij. Eten in Gorinchem doe je dus bij Stoute Karel.

Dit verdient een toelichting.

‘Stoute Karel, Goed Eten in het Stoutste Restaurant in Gorinchem’.

Wat maakt Karel nu zo stout? Naast de schitterende locatie, is Bar & Keuken Stoute Karel, zoals het restaurant volledig heet, erg sfeervol ingericht. De keuken, de bar en het eetgedeelte zijn bijzonder mooi en sfeervol vormgegeven. Heerlijke eetstoelen aan robuuste eettafels, omringt door kunst gebruikte ingrediënten. De wijnen in de wijnkast en natuurlijk het vergezicht over het park van Buiten de Waterpoort en de rivier de Merwede. Een top locatie zowel binnen als buiten om van te genieten. Het terras aan de zijkant van het restaurant wordt veelvuldig gebruikt om lekker te borrelen (vandaar Bar en Keuken) bij mooi weer tot aan de late uurtjes. Geregeld verrast de chef haar gasten door verse gamba’s en andere gerechtjes buiten op de BBQ te bereiden. De “knipoog” van Stoute Karel, is terecht. Alles bij Stoute Karel is net even wat anders. Wat meer sfeer, super lekkere verse gerechten en.. – shared dining -. Echt samen genieten van het moois dat wordt geboden.

Gorinchem

Vestingstad Gorinchem is de parel in de streek Rivierenland, net zoals Restaurant Stoute Karel dat is voor culinair Gorinchem. Het mooie Buiten de Waterpoort trekt de stadsbewoners en de vele toeristen dat de boulevard en het strand om te genieten van de natuur en de rivier in het bijzonder. Prachtige wandelroutes over de vestingmuur zijn een van de vele activiteiten die je kunt ondernemen in deze oude stad.  De veerpont meert vlakbij aan en verbindt Gorinchem met mooie stadjes als Woudrichem bekend van kasteel Slot Loevestein.

Aanrader dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.