Vakantie in eigen land: de leukste waterparken

Super populair dit jaar: een vakantie in eigen land. Niet iedereen wil dit jaar naar het buitenland vliegen in de zomervakantie, en dan is een vakantie in Nederland een goed alternatief. Want de meesten willen er toch eventjes uit, even weg van de drukte thuis en op werk. En wat is er leuker dan verblijven in een van de waterparken die wij in Nederland hebben?  Wij zetten een aantal toppertjes in eigen land voor je op een rij.

Venetië van het noorden

Het echte Venetië ligt natuurlijk in Italië, maar ook wij hebben een prachtig plaatsje dat ook wel het Venetië van het noorden genoemd wordt, namelijk Giethoorn in de provincie Overijssel. Je kunt bijvoorbeeld verblijven in een vakantiepark in Giethoorn. Bij veel parken verblijf je aan het water en soms krijg je er zelfs een klein bootje bij waar je tijdens je verblijf mee kunt varen door de kleine wateren van Giethoorn en onder de schattige bruggetjes door.

Ander waterpark in Overijssel

Een ander waterpark dat in Overijssel gelegen is, is Waterpark Belterwiede waarbij je verblijft in een van de luxe vrijstaande villa’s. Ook hier verblijf je aan het water en heb je je eigen aanlegsteiger waardoor je ook hier gemakkelijk boottochtjes kunt maken. Neem jij je eigen boot mee of huur je er ter plekke een?

Waterparken in Friesland

In de provincie Friesland heb je volop waterparken. Zo kun je naar Waterpark Zwartkruis, Waterpark Terkaple, Waterpark Langelille of bijvoorbeeld Landal Waterpark Terherne. Ontdek deze noordelijke provincie vanaf het water door te gaan varen met een sloep, te zeilen of misschien wel door te surfen. Je kunt de provincie natuurlijk ook langs de kant van het water ontdekken door lekker de natuur in te gaan met de fiets of wandelend. Opties genoeg in ieder geval voor een vakantie in Nederland met water en natuur om je heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *