Wat valt er te doen in de buurt van Delft?

Delft is een geweldige stad en gemeente in Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Schie, tussen Rotterdam en Den Haag. Delft heeft meer dan honderdduizend inwoners. De stad heeft een historische binnenstad, maar er is nog veel meer te doen in de buurt. In dit artikel wordt er meer over verteld.

Varen over de grachten

Ben je van plan binnenkort lekker te gaan varen? Je kunt dan natuurlijk een bootje huren of met je eigen bootje varen in de Delftse grachten. Denk hierbij aan een eigen kano, roeiboot of opblaasboot. Dit is wat je moet weten voordat je het water op gaat: 

In de binnenstad van Delft mag je niet varen met een gemotoriseerde boot. De enige boten die hier een vrijstelling voor hebben zijn rondvaartboten en bootverhuur. Wat wel mag, is de grachten op gaan met een roeiboot, opblaasboot of kano. Rondom Delft, langs de de Zuidwal, Buitenwatersloot, Schieweg en Oostsingel mag je wel varen met een zeil- en motorboot. In de Schie kunnen er grote vrachtschepen varen, dus hier is het wel aangeraden om op te passen wanneer je op een kleine opblaasboot of roeiboot zit. Via de nieuwe gracht in de Spoorzone kan je vanaf de Kolk, langs het station, varen naar de Buitenwatersloot.

De maximaal toegestane snelheid in het water is 6 kilometer per uur. Jetski’s en waterscooters zijn verboden. Wel kan je je met je een grote boot overnachten op de Hooikade. Hier is er zelfs een havenkantoor. Tenslotte is er ook nog de Delftse Hout. In de Delftse Hout kun je ook het water op met je kano of opblaasboot. Daarnaast is er ook nog de keuze voor het huren van een waterfiets of roeiboot.

Speciaal marketingbureau

Op de Oude Delft is er een marketingbureau gevestigd. Een speciaal marketingbureau. Bij dit marketingbureau kan je voor veel terecht. Zo is er een wordpress ontwikkelaar, maar ook een php programmeur. Het bedrijf helpt je wel! Het bedrijf heeft de juiste mix van technische kennis van online marketing en creativiteit. Zo bouwt het bedrijf met gemak een website. Het marketingbureau biedt verschillende diensten aan. Het bureau uit Delft is actief binnen het gehele online spectrum in IT en marketing. Dit maakt het marketinbureau zo speciaal. Ben je benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen? Dan kan je contact opnemen met het bedrijf.

Science Center Delft

Ten slotte is er in Delft het Science Center. Het Science Center, van TU Delft, is een erg leuke manier om kinderen kennis te laten maken met engineering, design en science. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen op deze plek de onderzoeken van de Technische Universiteit Delft zelf bekijken en meemaken. Elke zondag vanaf het middaguur wordt er een workshop gehouden. In deze workshop gaan kinderen, onder begeleiding van studenten van de universiteit, zelf ontwerpen, bouwen of uitvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *