Wonen, werken en studeren in Nederland

Nederlands klagen nog al een over het koude kikkerlandje vol regels en wetten. Toch is het een prachtig en goed georganiseerd land om te wonen. Ondanks dat de zon niet altijd schijnt, zijn er vele voordelen waardoor je welzijn toeneemt door hier te wonen. Denk je erover om te verhuizen naar Nederland, misschien tijdelijk of juist permanent? Hierbij een paar leuke tips.

Waar ga je wonen?

Misschien weet je al waar je gaat wonen, vanwege een nieuwe baan, stage of studie… Misschien verhuis je wel naar Amsterdam, maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere plaatsen in Nederland om te wonen. Een stad, zoals Amsterdam heeft veel te bieden. Alles is aanwezig, theater, musea, mooie parken en veel bezienswaardigheden.

Vervoer in Nederland

Nederland is niet heel groot… Vanuit Amsterdam ben je via het openbaar vervoer binnen anderhalf uur op de meeste plekken in Nederland. Binnen Amsterdam ben je via de metro, trein of fiets in de meeste gevallen binnen een half uur op bestemming. Vanuit de grotere steden is het openbaar vervoer prima geregeld. Ga je in een kleiner dorp wonen, houd er dan rekening mee dat je eerst nog een stukje met de bus moet rijden.

Gezellig

De mensen in Nederland houden van gezelligheid. Het is erg normaal om na het werk nog ‘gezellig’ een borreltje te drinken met je collega’s. ’s Avonds met vrienden een terrasje pakken als het mooi weer is of zaterdagmiddag een cafeetje bezoeken voor een lekker kop thee met een taart puntje hoort er bij. Optimale gezelligheid vind je natuurlijk op 27 april met Koningsdag en 5 mei met Bevrijdingsdag. Dan zijn er overal in Nederland diverse festivals met heel veel gezelligheid. Verhuis je naar Nederland, dan zijn dit verplichte items.

De fiets

Het vervoersmiddel van de Nederlander is de fiets. Overal zijn er stallingen met heel veel fietsen, vooral bij treinstations staan ze (letterlijk) opgestapeld. Een tweedehands fiets is snel gevonden. Ga je naar het centrum van een stad, dan is het erg handig om zo’n fiets te hebben. Geen parkeerkosten en snel te stallen. Zorg wel voor een goed kettingslot, want anders is je fiets ook snel weer weg!

Verhuis je naar Nederland, kijk goed wat je belangrijk vindt. Zoek je gezelligheid, dan is het centrum van een stad jouw ding, wil je graag ruimte voor je gezin, dan zijn wellicht de Vinex locaties jouw ding. Nederland is een aanrader om naar toe te verhuizen!
Didn’t understand much of this article because you don’t speak Dutch (yet)? Read more about moving to the Netherlands and how to plan your international relocation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.