Waarom Nederland in trek is bij expats

 

Nederland is in trek bij expats. Uit recente cijfers is gebleken dat Nederland in de top 5 staat van populaire expat locaties. Maar wat is de reden hiervoor? In dit artikel lichten wij uit waarom Nederland de ideale bestemming is voor Expats.

 

  • De taal en cultuur

 

Nederland is een land van vele culturen en talen, het wordt dan ook wel een multicultureel land genoemd. Doordat er zoveel verschillende culturen en talen wordt gesproken in Nederland is het voor een expat erg verleidelijk om hier te gaan wonen. Dit komt omdat buitenlanders vaak “soortgenoten” zoekt die dezelfde taal of cultuur beoefend en daarnaast zijn mensen ook sociale dieren. Daarnaast zijn er in Amsterdam alleen al 180 verschillende soorten nationaliteiten te vinden die naast elkaar leven. Hierdoor kan men ook sneller sociale contacten opbouwen. Daarnaast spreekt bijna elke Nederlander wel Engels wat ook erg aantrekkelijk is, hierdoor is er namelijk minder druk om de moedertaal van het land te leren.

 

  • Belasting

 

Nederland heeft naast de vele culturen en talen ook een hele fijne belastingregeling voor Expats. Zo hoeven ze bijvoorbeeld maar 50% aan belasting aan de Nederlandse Staat te betalen, wat hierdoor natuurlijk wel erg voordelig voor expats is.

 

  • Service Apartments

 

Een andere reden waarom Nederland zo in trek is bij expats is dat het tegenwoordig makkelijk is een woning of appartement te verkrijgen die volledig gemeubileerd en gestoffeerd is. Deze zogenaamde Serviced Apartments in Amsterdam zijn ideaal voor mensen die weinig tijd hebben en veel werken in Nederland. Zo hoeft u alleen nog maar de huur te betalen en hoeft u het zelf niet meer verder in te richten naar uw smaak. Een voorbeeld van zo’n bedrijf dat zulke kante-en-klare appartementen is World Fashion Apartments.

Daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom Nederland zo’n populaire bestemming is, bijvoorbeeld de bereikbaarheid en mobiliteit door het openbaar vervoer en dergelijke. In conclusie is Nederland dus de ideale woonplaats voor expats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *