ZOMER IN HOLLAND BOVEN AMSTERDAM

Afgelopen decennia werd vakantie houden in eigen land steeds minder populair. Dit kwam door de toenemende welvaart en goedkoper kunnen vliegen.  Sinds de start van de coronacrisis hebben we massaal ervaren hoe het is om aan huis gekluisterd te zijn. Vakantie werd ineens een ongrijpbaar begrip en daardoor verlangden we er juist meer dan ooit naar.

Nu het zover lijkt dat maatregelen weer versoepeld gaan worden en we meer lucht krijgen om dingen te ondernemen, geeft het aantal stijgende geboekte vliegtickets een signaal af dat men steeds meer vertrouwen heeft om deze zomer op reis te kunnen naar het buitenland.

Maar ondanks de versoepelingen van de huidige coronamaatregelen, de stijgende vaccinatiegraad en daarmee de mogelijkheid om deze zomer veilig te kunnen reizen, zien we dat vakantie in eigen land juist nu steeds meer in trek is gekomen.

VAKANTIE IN EIGEN LAND

Zo weet het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in zijn vakantiemonitor te melden dat  7 op de 10 Nederlanders zegt dit jaar op vakantie te willen. En daarvan zou 40% de intentie hebben om in eigen land vakantie te vieren. En waarom ook niet? Nederland is prachtig en heeft heel veel te bieden! Van een dagje erop uit tot volwaardige vakantiebestemming.

Juist doordat we de afgelopen decennia liever het buitenland verkozen om te vertoeven tijdens de vakantie, is het nu een uitgelezen moment om je eigen land beter te leren kennen. Dichtbij huis en toch voelt het alsof je in een ander land bent!

NOORD-HOLLANDS GLORIE

Neem nu de Kop van Noord-Holland. Ingekapseld door 3 verschillende kusten: de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. Van Den Helder tot Den Hoever via Schagen en Hollands Kroon, ontdek de Hollandse geschiedenis via haar dorpjes en rijk gevarieerd binnenland. Geniet van eindeloze wandel –en fietsroutes die je langs duinen en dorpskernen brengt. Wil je liever uitwaaien aan het strand? Dan is er maar liefst 30 kilometer aan prachtige zandstranden waar je lekker kunt struinen, naar verbluffende kite-surfers kijken of misschien zelf een rondje proberen!

Wil je enkel een dagje erop uit of wil je er een werelds weekendje weg van maken? Dan kun je kiezen uit tal van bijzondere overnachtingen. Of je nu camping of glamping wil, er zijn veel mogelijkheden. Wakker worden met uitzicht op zee of het vrije zigeuner gevoel ervaren in een Pipowagen? Voor ieder wat wils!

Dus grijp je wandelschoenen en een knapzakje en ga heerlijk je eigen land verkennen!

En wil je leuke tips over hoe je nog meer kunt genieten van een thuisvakantie? Check dan snel Staycationeigenland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *