Bloemen: de meest veelzijdige vorm van decoratie

Bloemen als tafeldecoratie 


Bloemen zijn mooi om naar te kijken en hebben een rustgevend effect op mensen. Ze zijn ook een uitstekende decoratie keuze omdat ze goed passen bij de meeste woondecoraties.

Sommige bloemen, zoals tulpen, kunnen weken meegaan als ze op de juiste manier worden verzorgd en vormen een geweldige tafeldecoratie. Rozen kunnen naast tafeldecoratie bijvoorbeeld ook gebruikt worden als een alledaags geschenk, als decoratie voor een bruidsboeket of als middelpunt op een romantische diner tafel. Anjers zijn goed voor bruiloften omdat ze opvallend en kleurrijk zijn – ze gaan ook langer mee dan andere bloemen. Lavendel is rustgevend en past goed bij elk kleurenschema. 

Andere bloemen zoals orchideeën gaan wel drie weken of langer mee. Als u wilt dat uw arrangement langer meegaat, zijn droogbloemen een voor de handliggende keuze.

Droogbloemen als decoratie

Droogbloemen werden lange tijd als iets ouderwets beschouwd. Tegenwoordig is dit lang niet altijd het geval meer en kunnen ze worden teruggevonden in elk interieur. Droogbloemen kunnen in alle soorten en maten gevonden worden, voornamelijk ook omdat men ze zelf thuis kan drogen. Ook worden ze in winkels verkocht. Voor grotere bestellingen kunt u hiervoor ook terecht bij een droogbloemen groothandel

Droogbloemen kunnen zeer veelzijdig worden ingezet ter decoratie. Hierbij kunt u denken aan rozen, en lelies maar bijvoorbeeld ook aan verschillende soorten gedroogde grassen en graansoorten. Natuurlijk kunt u boeketten ook zelf thuis samenstellen.

Zo creëert u in een paar simpele stappen het ultieme bloemstuk

Met slechts een paar simpele stappen creëert u het ultieme bloemstuk. Het begint allemaal met de keuze van een geschikte vaas. Het is van belang dat u hierbij rekening houdt met het gekozen kleurenpalet. Dan maakt u met de meest stevige bloemen eerst het ‘’frame’’ van het boeket. Hierna kunnen de minder stevige bloem- en grassoorten gebruikt worden. Tenslotte kan de blikvanger worden toegevoegd. Vaak is dit een bloem die van kleur sterk contrasteert met de andere bloemen. Zo heeft u snel en eenvoudig een mooi bloemstuk gecreëerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *