Een echt goedkope autoverzekering afsluiten doe je zo!

De premie die je bent verschuldigd voor het afsluiten van een autoverzekering kan in de praktijk sterk verschillen. Het afsluiten van een echt goedkope autoverzekering vereist dan ook niet zelden best een beetje inspanningen. Toch loont het de moeite om hier even wat tijd en moeite in te investeren. Door rekening te houden met een aantal eenvoudige tips is het mogelijk om de periodieke premie die je moet betalen drastisch te verlagen. Ben jij ook benieuwd hoe je dit precies kan doen en vooral hoe je op deze manier ongelofelijk veel geld kan besparen? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de informatie hieronder op deze pagina.

Wat is de voordeligste type autoverzekering op de markt?

De mate waarin er sprake is van een echt goedkope autoverzekering wordt in de praktijk onder meer bepaald door de dekkingen die worden verstrekt. De meest eenvoudige verzekering die je voor je auto kan afsluiten is de zogenaamde WA-verzekering. Voor dit type autoverzekering geldt dat ze er alleen maar in bestaat om een dekking te verlenen voor schade toegebracht aan derden. Met andere woorden, dit type van autoverzekering zal op geen enkele manier schade dekken welke werd veroorzaakt aan je eigen voertuig. In ruil daarvoor kan je rekenen op een lage verzekeringspremie.

De beperkt en volledige cascoverzekeringen zijn een behoorlijk stuk uitgebreider. Voor beiden geldt dan ook bijvoorbeeld dat ze dekkingen aanbieden voor schade veroorzaakt door:

  1. Een botsing met loslopende, wilde dieren;
  2. Een brand of een explosie;
  3. Een inbraak of diefstal;
  4. Joyriding;

Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook glasschade steeds is verzekerd. Dit geldt zowel voor een gebroken (voor)ruit als voor een sterretje die in de ruit ontstaat. Voor de meest uitgebreide autoverzekering, de zogenaamde all risk, geldt dat ze er nog een extra dekking bovenop doet. Het gaat hierbij dan concreet om de dekking tegen schade die je zelf hebt veroorzaakt. Belangrijk aandachtspunt op dit vlak is wel dat de schade niet opzettelijk mag zijn veroorzaakt. Is dat wel het geval? Dan zal de verzekeraar deze schade (uiteraard) niet willen verzekeren.

Is de WA-verzekering voor iedereen interessant?

De WA-verzekering is dus duidelijk de meest goedkope autoverzekering die er bestaat. Bijgevolg stellen veel mensen zich dan ook de vraag of deze verzekering voor hen ook meteen de beste keuze is of niet. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  1. De waarde waar je auto over beschikt;
  2. Het aantal kilometers die je met je auto gaat afleggen;

Op het ogenblik dat je ervoor hebt gekozen om een voordelige, tweedehandse auto te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze goedkope autoverzekering wellicht een prima optie kan zijn. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer je de keuze hebt gemaakt om een zeer dure auto te kopen. Ook wanneer je heel wat kilometers aflegt op jaarbasis zal je kunnen vaststellen dat het wellicht niet de beste keuze is om een gewone WA-verzekering af te sluiten. Hou dus zeker ook rekening met de andere alternatieven die er op de markt zijn terug te vinden.

Extra tips voor het afsluiten van een goedkope autoverzekering

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat de WA-verzekering niet voor iedereen de meest interessante keuze is. Dat hoeft echter niet persé een groot probleem te zijn. Of je er nu voor kiest om een WA-verzekering, een beperkt of een volledige cascoverzekering af te sluiten, in al deze verschillende gevallen is het mogelijk om een goedkope autoverzekering te kunnen bekomen. Hoe dan? Onder meer door rekening te houden met de tips die je hieronder terug kan vinden.

1.) Vergelijk altijd de autoverzekering bij verschillende verzekeraars

Het afsluiten van een goedkope autoverzekering die past bij jouw situatie is in de praktijk alleen maar mogelijk wanneer je een vergelijking gaat uitvoeren tussen de verschillende verzekeraars die er op de markt zijn terug te vinden. Het uitvoeren van een dergelijke vergelijking was vroeger een behoorlijke opdracht. Toen moesten mensen namelijk manueel offertes gaan aanvragen voor de autoverzekering die ze wilden afsluiten. Dat was natuurlijk best vervelend. Tegenwoordig is dat gelukkig een stuk eenvoudiger mogelijk. Het uitvoeren van een automatische vergelijking zorgt er dan ook voor dat je binnen slechts enkele minuten tijd reeds kan ontdekken wat echt een goedkope autoverzekering is.

2.) Schrap dekkingen waar je geen behoeften aan hebt

Een goedkope autoverzekering kan je alleen maar afsluiten wanneer je rekening houdt met alle dekkingen waar je echt behoeften aan hebt. Bekijk dus even grondig alle dekkingen die verbonden zijn aan de verzekering die je wenst af te sluiten. Wanneer je dat doet zal je immers kunnen vaststellen dat er meer dan waarschijnlijk enkele extra dekkingen kunnen worden geschrapt. Deze zijn in de praktijk dan ook vooral interessant voor mensen die op jaarbasis een aanzienlijk aantal kilometers afleggen. Hoe dan ook, maak voor jezelf altijd duidelijk welke dekkingen je nu precies nodig hebt voordat je daadwerkelijk tot het afsluiten van de gewenste autoverzekering over gaat. Alleen zo kan je een echt goedkope autoverzekering afsluiten.

3.) Bepaal het voor jou meest optimale eigen risico

Tot slot is er nog een zeer belangrijk extra aandachtspunt waar je rekening mee moet houden wanneer je een echt goedkope autoverzekering wenst af te sluiten. In de praktijk valt het op dat er met dit aandachtspunt eigenlijk veelal geen rekening wordt gehouden, of toch slechts in beperkte mate. We hebben het hierbij dan over het eigen risico. Wat dit eigen risico betreft kunnen we vaststellen dat veel mensen denken dat deze gewoon standaard dient te worden gehouden. Veel verzekeringnemers denken dan ook dat ze hier niets aan kunnen veranderen. Dat is niet juist. Sterker nog, vaak is dit een absolute vereiste voor het kunnen afsluiten van een goedkope autoverzekering.

Sta jij ook op het punt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten bij Diks.nl? Wil je daarbij echter met zekerheid kunnen rekenen op een zo laag mogelijk uitvallende premie, terwijl je uiteraard wel gewoon kan blijven rekenen op de meest optimale dekking? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker de moeite waard is om je even te verdiepen in het eigen risico van je potentiële verzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.