De leukste bloembollen voor in je tuin

Bloembollen zorgen voor kleur, geur en vrolijkheid in je tuin. Bloembollen plant je in de herfst, dus het wordt zo langzaamaan tijd om je bollen weer te planten. Zo zorg je ervoor dat je tuin in de lente er prachtig bij staat. In dit artikel benoemen we 5 prachtige soorten bloembollen voor in je tuin.

Bloembollen zijn geweldig om in je tuin te planten. Je plant ze namelijk al in de herfst en in het voorjaar komen ze dan op als een soort kleine verrassing. Welke bloembollen je ook besluit te planten, de beste bollen haal je bij Warentuin.

Tulpen

De meest bekende voorjaarsbloeiende bloembollen zijn misschien wel tulpen. Van de paus in Turkije tot de tuinen in onze Nederlandse straten. We zijn er allemaal gek op. Je kunt de bollen voor deze bekervormige bloemen kopen voor werkelijk allerlei kleuren en je kunt dus je hele tuin er mee opfleuren.

Narcissen

Iedereen kent de mythe over narcissus wel. De man zag zichzelf in het water en raakte zo overdonderd van zijn spiegelbeeld, dat hij niets meer kon doen. Dagenlang bleef hij naar zichzelf staren en toen hij uiteindelijk stierf en wegkwijnde, groeiden op die plek de eerste narcissen. Waarschijnlijk is er weinig waar van dat verhaal, maar het verhaal spreekt wel tot de verbeelding en de vrolijke gele bloemen zijn dan ook prachtig.

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes zijn vooral erg leuk om te planten in je tuin omdat ze erg snel bovenkomen. Ze vormen een voorbode op het voorjaar en starten al in januari of februari met bloeien, waardoor je al heel snel mooie planten in je tuin hebt staan. Daarbij blijven de bollen meerdere jaren goed en kun je dus een aantal jaren achter elkaar van je sneeuwklokjes genieten.

Krokussen

Ook de krokus is een vroege voorjaarsbloeier en staat dan ook erg leuk in je tuin. Ze zijn een goede combinatie met bijvoorbeeld sneeuwklokjes en wisselen elkaar leuk af. De bekendste kleuren van de bloem zijn wit, geel en paars, maar je kunt ze ook in andere kleuren aanschaffen. Ook voor de herfst kun je speciale krokussen kopen, deze herfst krokussen bloeien in de herfst.

Hyacinten

Hyacinten staan voornamelijk bekend om de prachtige, felle kleuren die de plant kan hebben. De bloemen zijn daarbij ook erg leuk om te houden, want ze verspreiden een heerlijke, zoete geur door heel je tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.