Hoe een BMW sloperij bij kan dragen aan het milieu

Op het moment dat jouw BMW aan het einde van zijn leven is gekomen, kun je hem naar een sloperij brengen. Een BMW sloperij speelt namelijk een belangrijke rol bij het verminderen van de impact van autogebruik op het milieu. Auto’s hebben namelijk een enorme invloed op het milieu gedurende hun hele levenscyclus, van de productie tot de sloop. Dit zijn enkele manieren waarop de BMW sloperij van Offenga bijdraagt aan het milieu. 

Voor vrijwel alle soorten onderdelen kun je bij Offenga terecht. Voor een BMW onderstel, maar ook een vooras, achteras, remsysteem of stoelen.

Hergebruik van onderdelen

Een BMW sloperij kan nog bruikbare onderdelen van sloopauto’s afhalen en deze weer verkopen. Sommige gebruikte BMW onderdelen kunnen namelijk nog prima presteren in andere auto’s. Dit is een duurzame oplossing omdat het voorkomt dat nieuwe onderdelen geproduceerd moeten worden in fabrieken. Dat vermindert dan ook weer de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe onderdelen en vermindert de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd. 

Recycling van materialen

Verschillende materialen die anders in de vuilstort belanden, zoals metalen, plastic en glas, kunnen worden gerecycled. Hierdoor worden grondstoffen bespaard en wordt ook weer minder afval geproduceerd. Het recycleproces vereist overigens ook nog eens minder minder energie dan de productie van nieuwe materialen. 

Verantwoord omgaan met gevaarlijke stoffen

Een auto bevat allerlei gevaarlijke stoffen, zoals olie, koelvloeistof en accuzuur. Een BMW sloperij moet zich houden aan strikte regels en voorschriften voor de juiste verwijdering van deze stoffen. Door deze stoffen op de juiste manier te behandelen, voorkomt een sloperij dat ze in het milieu terechtkomen en schade aanrichten aan de gezondheid van mens en dier. 

Verminderen van de hoeveelheid afval

Zoals eerder ook kort genoemd, is het verminderen van de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terecht komt een belangrijk onderdeel van duurzaam afvalbeheer. Stortplaatsen hebben namelijk een negatieve invloed op het milieu, omdat ze bijdragen aan bodemverontreiniging en het produceren van broeikasgassen. Door auto’s te demonteren en onderdelen te hergebruiken, vermindert een BMW sloperij de hoeveelheid afval dat op een stortplaats terecht komt. 

Verlenging van de levensduur van auto’s 

Een BMW sloperij zorgt er ook voor dat auto’s langer mee gaan. Ze dragen bij aan de verlenging van de levensduur van een auto. Door onderdelen te hergebruiken, kunnen kapotte onderdelen van een auto vervangen worden en daardoor langer in gebruik blijven. Dit zorgt ervoor dat er minder auto’s worden geproduceerd, omdat minder mensen een nieuwe auto nodig hebben. Dit is belangrijk omdat de productie van nieuwe auto’s een aanzienlijke impact heeft op het milieu. De fabrieken gebruiken namelijk tijdens het productieproces ontzettend veel energie, grondstoffen en water. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *