Hoe gaat auto detailing in zijn werk

Ben je een echte auto fanatiek en wil je jezelf en je auto verwennen, dan is auto detailing misschien wel wat voor jou, maar wat is auto detailing überhaupt? In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over auto detailing.

Automatische detaillering

Auto detailing is de afkorting voor automatische detaillering, maar voor het gemak houden we het gewoon op auto detailing. Auto detailing is het systematisch uitvoeren van handelingen en procedures die het voertuig in zijn best mogelijke staat houden. Auto detailing is minder in het mechanische aspect. Je kan deze behandeling onder handen bij ‘t Vosje carwash laten doen.

Onderdelen van auto detailing

Je kan auto detailing verdelen in twee categorieën: exterieur detaillering en interieur detaillering. Bij exterieur detaillering kan je denken aan bijvoorbeeld het polijsten van je auto, waxguard lakverzegeling of je auto goed laten poetsen. Je hebt daarnaast ook interieur detaillering. Bij interieur detaillering kan je denken aan een diepe reiniging van de gehele binnencabine, stofzuigen, stoomreiniging en niet-poreuze oppervlakken kunnen worden gepolijst. Automatische detaillering is meer dan een schoonmaak, het is een systematische aanpak om de levensduur te verlengen met methoden en producten die schadelijke milieu-elementen verminderen. Om dit dus te kunnen ondernemen, is er kennis vereist van de juiste technieken en gebruik van gereedschappen en producten.

Kosten

Het klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar hoeveel kost zo’n behandeling? Het ligt aan paar factoren: hoe groot je auto is, wat je allemaal wilt laten doen en waar je het laat doen. Als we van een middelgrote auto uitgaan en je zou een shampoorelle behandeling kiezen en een poetsen/polijsten behandeling, dan kan je uitgaan van een prijs van ongeveer 300 euro. Als je nog meer dingen erbij zou doen, zoals een waxguard of een behandeling showroom finish kan je wel uitgaan van een prijs van 600 euro. Daarnaast heb je bij sommige behandelingen ook nog meerprijzen voor bijvoorbeeld het verwijderen van hondenharen. Spreekt een behandeling automatische detaillering je toch niet zo aan, dan zijn er ook nog andere opties om je auto te laten opvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.