Leuke bezienswaardigheden voor een dagje uit in Nederland

Wat te doen in Nederland?  In Nederland zijn er veel steden die je kan kiezen voor het maken van een daguitstap.  Hieronder vind je 10-tal  leuke bezienswaardigheden & Uittips.

Brouwerij Heineken in Amsterdam

In de voormalige brouwerij van Heineken werd er Heineken bier gebrouwen van 1867 tot en met 1988.  Sindsdien kan je er aan een 1,5 uur durende Heineken Experience deelnemen. Tijdens deze rondleiding ontdek je hoe dit bier uitgroeide tot een wereldmerk.  Daarnaast krijg je meer informatie over het volledige brouwproces & de soms gekke innovaties die de brouwerij ontdekte.  Tot slot leer je ook wat de beste manier is om te proeven van de overheerlijke Heineken bier, voor een maximaal genot.  Op het einde van het bezoek kan je ook een koud geserveerd Heineken bier drinken.

Dierenpark Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Bij het brede publiek is het eerste waaraan ze denken bij het horen van dit dierenpark ontgetwijfeld de ontsnapping van Gorilla Bokito in 2007.  Door deze gebeurtenis groeide dit dierenpark uit tot populairste Zoo van Nederland.  In het waterwerelddeel Oceanium kan je de vele vissoorten bewonderen terwijl je door de tunnel omgeven door water loopt.  Daarnaast zijn er talrijke zoogdieren die je in dit park kan bewonderen. 
Vrij regelmatig kom het dierenpark ook in het nieuws.  In maart 2020 werd in de Chinese tuin een kuifhertje geboren.  Halfweg mei was er de geboorte in de Maleise Bosrand van een banteng.  Nog geen maand later werd een 2de banteng geboren.  In augstus & september was er dan de geboorte van een Bizon. 
Maar ongetwijfeld de meest in het oogspringde geboorte is die van de zeldzame Zwarte Neushoorn in november.

Sea Life Scheveningen in Den Haag

In Sea Life center in Scheveningen kom je oog in oog te staan met prachtige vissoorten & kom je meer te weten over zeeschildpadden & piranha’s.  Sea Life Scheveningen beschikt over maar liefst 45 aquaria met zeedieren zodat er veel te ontdekken valt. Zowel voor zonnige als regenachtige dagen is het een ideaal daguitstap omdat je het kunt combineren met een bezoek aan het strand of de boulevard.

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

In Zwolle kan je een prachtige verzameling van oude (spel)computers bezichtigen in het Bonami Spelcomputermuseum. Je hebt ook de mogelijkheid om op de eerst Pong games tot en met de nieuwste game consoles te spelen.  Een groot deel van de verzameling is voor de bezoeker vrij bespeelbaar.  Zo kan je op een Sega spelcomputer, een Xbox of eerste Playstation console spelen.  In de arcadehal kan je allerlei games spelen die je 15 jaar geleden in een lunapark tegenkwam.  Ook is er een aparte ruimte waar enkele flipperkasten staan.  Ongetwijfeld een leuk dagje uit voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen.

Andere bezienswaardigheden

In Utrecht kan je de 112 meter hoge Domtoren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht op de stad.  Voor wie interesse heeft in geschiedenis moet ongetwijfeld het Museum preHistorisch Dorp in Eindhoven bezoeken.  Voor wie van kunst houdt kan een bezoekje brenen in het Groninger Museum in het Groningen.  De fietsliefhebber ontdekt een prachtige collectie van 19de eeuwse fietsen in het Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen.  Een prachtige verzameling van poppen vind je in het Miniaturen -en Poppenmuseum in Breda.  In Kaatsheuvel kan je het grote attractie -en sprookjespark de Efteling bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *