Tips voor een leuk dagje uit in Amsterdam

Ben jij van plan binnenkort een dagje uit te gaan naar Amsterdam? Er zijn heel erg veel leuke dingen te beleven. Je kunt er shoppen, door de grachten lopen, het Anne-Frank huis bezoeken, naar de dierentuin gaan of lekker op het terras gaan zitten! Er is dus heel erg veel te doen, alleen het blijft een drukke stad. Waar kan je dan het beste parkeren?

Parkeerplekken in Amsterdam

Je komt aan in de drukste stad van Nederland en je bent met de auto. Dit kan eventueel wel problemen veroorzaken doordat er heel veel mensen komen met de auto, maar er zijn maar een bepaald aantal plekken die gratis zijn! Naast dat een plek meestal gratis lijkt, zal je goed moeten oppassen, de meeste parkeerplekken in Amsterdam zijn namelijk onder een vergunning, van iemand die daar in de buurt woont.

Zoals je wel weet, is een grote stad waar veel mensen heen komen heel erg duur om te parkeren midden in het centrum, je bent zo wel 7,50 euro kwijt per uur aan een parkeerplek, dit maakt het parkeren erg duur als je een leuke dag hebt gehad en aan het eind van de dag gaat afrekenen.

Ook heb je de parkeerplaats bij de dierentuin, Artis. De dierentuin Artis ligt redelijk in het centrum en is zeker vanaf loopafstand te doen. Verder is het heel erg leuk om deze dierentuin te bezoeken, maar naast dat heeft het ook hele goede parkeerplekken. Parkeren Artis is erg makkelijk, je kunt via bijvoorbeeld Mobility Booker een reservering maken voor een parkeerplek. Hier betaal je dan meteen voor. Op deze manier ben je van tevoren al zeker van een parkeerplek.

Zodra je in Amsterdam hebt geparkeerd kan je naar het Anne-Frank huis gaan, naar Madame Tussauds of door de grachten lopen en zo de echte cultuur van Amsterdam tegenkomen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *