Grachten van Amsterdam

Varen in Amsterdam: Een gids voor beginners

Wil je graag Amsterdam verkennen en zit je eraan te twijfelen of wil je sowieso je vaarbewijs halen? Twijfel dan niet langer! Varen in Amsterdam in namelijk één van de uniekste manieren om de stad te verkennen. Het is een geweldige manier om Amsterdam vanuit een ander perspectief te bekijken en te genieten van wat rust en stilte, maar ook de drukte en gezelligheid. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over varen in Amsterdam, inclusief waar je heen moet en wat je kunt zien. We geven ook een aantal tips over hoe je kunt beginnen. Dus als je klaar bent voor een avontuur, lees dan snel verder!

Als je je vaarbewijs wil halen, of al een vaarbewijs hebt, neem deze dan mee. Het is, net als autorijden, verplicht om je vaarbewijs bij de hand te hebben als je vaart. Als je van plan bent om met jouw eigen boot de grachten op te gaan moet je deze registreren bij de stad. Dit kun je online doen of op het stadhuis. Kijk voor meer informatie op deze website van de gemeente van Amsterdam.

Wat zijn de mooiste plekken om per boot te bezoeken in Amsterdam?

Er zijn veel mooie plekken om te zien als je door Amsterdam vaart. Of je nu op zoek bent naar de gezelligheid van de grachten of een wat rustiger plekje. Amsterdam heeft veel mogelijkheden! Enkele van onze favorieten zijn:

– De kades bij Centraal- Het Damrak

– De grachten in de Jordaan

– De Haarlemmermeerpolders

Misschien heb je vaker in Amsterdam rondgelopen en vanaf de grachten mensen bewonderd die gezellig op een boot zitten. Wellicht dat dit zelfs de reden is dat je je vaarbewijs hebt gehaald of je vaarbewijs wil halen. Hier volgen enkele tips voor beginners:

– Begin langzaam en neem de tijd. Het kan druk zijn op de grachten, dus het is belangrijk dat je je bewust bent van de omgeving.

– Houd je aan de verkeersregels. Er zijn specifieke regels voor boten die je moet volgen.

– Pas op voor lage bruggen! Veel van de bruggen in Amsterdam is vrij laag, dus buk als je eronderdoor gaat.

– Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken aan boord heeft. Amsterdam is een grote stad en het kan even duren om van de ene plek naar de andere te komen. Zorg er ook voor dat je al wat plekken weet waar je eventueel naar de wc zou kunnen/mogen gaan.

We hopen dat je genoten hebt van deze korte gids over varen in Amsterdam. Alvast veel vaarplezier!

Bron: nuvaarbewijs.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.