Met de borrelboot door Amsterdam; een gids

Deze uitvinding is specifiek gemaakt voor mensen die op een heerlijk zomerse dag altijd in de keuzestress schieten als ze moeten beslissen of ze een rondvaart door Amsterdam willen doen, of toch op een terras gaan zitten. De borrelboot is een geweldige manier om door de grachten te varen onder het genot van een koud drankje. Echter zijn er wel een aantal dingen die je moet weten voordat je op dit avontuur vertrekt, namelijk de verschillende soorten rondvaarten, wat je allemaal zelf moet regelen, en hoe het precies werkt. Daar komt deze blogpost om de hoek kijken, blijf dus vooral lezen als je meer wil weten over de borrelboot in Amsterdam!

Wat is een borrelboot

In principe is een borrelboot niet zo heel anders dan een boot waarin je normaliter een rondvaart zou maken in Amsterdam, behalve dan dat er een overvloed aan bier, wijn en fris aanwezig is. Je kunt een ticket kopen voor een bepaalde tijd, waarna je op dezelfde plek of een andere locatie in de stad wordt afgezet. Zo kun je optimaal genieten van Amsterdam zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het rijden!

Verschillende soorten rondvaarten

Er zijn verschillende soorten rondvaarten in Amsterdam, maar ze zijn niet allemaal borrelboot. Het bekendste en populairste type is waarschijnlijk de privé rondvaart, waarbij je een hele boot afhuurt voor jezelf en je vrienden. Deze boten worden meestal geleverd met een schipper die de navigatie voor zijn rekening neemt, zodat je achterover kunt leunen, ontspannen en genieten van de tocht. Als je op zoek bent naar iets meer intiem dan een gewone rondvaart, is dit zeker de manier om te gaan! 

Als je een rondvaart voor jezelf en je vrienden wilt regelen op een borrelboot, kun je dat op een aantal manieren doen. Je kunt een privéboot boeken, of je aansluiten bij een van de vele groepsrondvaarten die worden aangeboden. Met een borrelboot door de grachten varen is meestal iets duurder, maar het heeft zeker zijn voordelen om niet zelf alles te hoeven regelen!

Wat moet je wel zelf nog regelen als je in een borrelboot door Amsterdam gaat varen 

Ook als je je zelf geen zorgen hoeft te maken over de versnaperingen voor aan boord, zijn er wel nog wat andere dingen die slim zijn om zelf mee te nemen, zoals;

  • Zonnebrand: omdat je nooit weet wanneer de zon door de wolken zal schijnen
  • Een trui: want het kan fris worden op het water, zelfs in de zomer
  • Je camera: om alle mooie bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf het water vast te leggen!

Zoals je ziet, kan een rondvaart op een borrelboot Amsterdam een geweldige manier zijn om van de stad en de vele grachten te genieten, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Met een beetje planning, kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van de rit. Bekijk dus snel of het iets voor jou is, en vaar lekker weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *