wandelvakantie azoren

Wandelvakantie; de perfecte bestemmingen

Kilometerslange stranden waar je heerlijk kan wandelen en uitwaaien, prachtig aangelegde wandelroutes en mooie fietspaden. Ben jij je ervan bewust hoe luxe dat is in Nederland? Er zijn namelijk maar weinig vakantiebestemmingen waar je zo lekker kan wandelen en fietsen dan in Nederland. Ondanks de prachtig aangelegde fietspaden en wandelroutes in Nederland, zijn we allemaal wel is benieuwd naar een andere vakantiebestemming. Wellicht een vakantiebestemming met wat meer zongarantie! We zetten de mooiste wandel, en fietsbestemmingen in Europa op een rij.

1. Wandelen en fietsen in Nederland

Brede betonpaden om te fietsen midden over de Veluwe, goed onderhouden wandelroutes door de bossen of heide en een kilometerslange stranden aan de Noordzee. Ben je op zoek naar de perfecte wandel, of fietsbestemming vergeet dan zeker ons prachtige eigen Nederland niet.

2. Wandelvakantie Azoren; een droom voor natuurliefhebbers

De Azoren wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. De Portugese eilandengroep bestaat ui 9 prachtige eilanden. Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke vakantiebestemming om te wandelen, zijn de Azoren de perfecte bestemming. Wandel langs beeldschone landschappen: vulkaankraters, kletterende watervallen en prachtige uitzichten boordevol kleurrijke hortensia’s. Ben je een natuurliefhebber en houd je van wandelen dan zijn de Azoren eilanden misschien wel jouw volgende vakantiebestemming! Lees hier meer over een wandelvakantie Azoren.

wandelvakantie azoren
Wandelen langs vulkaankraters Azoren

Azoren Trails

Op de Azoren zijn wel 60 officiele wandelroutes uitgestippeld. Dit heten Trails. Deze wandelroutes brengen je langs de mooiste plekken en uitzichten. Het zijn goed onderhouden wandelpaden en voor verschillende wandelniveaus te lopen.

3. Wandelen op Madeira

Portugal heeft nog meer prachtige eilanden om te wandelen: Madeira. Bloemeneiland Madeira staat bekend om de wandelingen langs levadas, prachtige en unieke wandelroutes. Lees hier meer over wandelen op Madeira.

Levadas

Levadas zijn irrigratieskanalen die het water verspreiden en verdelen over het eiland. De irrigratiekanalen zijn gebouwd in de 16de eeuw, maar dienen tegenwoordig als prachtige wandelroutes. Levadas zijn een begrip geworden op Madeira. De levada wandelingen brengen je dwars door de natuur op het kleurrijke eiland. Houd je van wandelen? Dan wil je zeker een van de vele wandelroutes op bloemeneiland Madeira lopen.

Wandelen op Madeira
Levadas – wandelen op Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *