Zó bespaar je op de wekelijkse kosten

Het leven is duur genoeg. Hoe vaak zie of hoor jij deze uitspraak voorbij komen? Met name in de laatste jaren hebben we in ons land met een behoorlijke inflatie te maken. Door deze inflatie wordt eigenlijk alles duurder. Van de boodschappen tot aan de benzine die je bij de brandstofpomp af moet rekenen.

Ben jij vanwege de inflatie kritisch naar jouw uitgavenpatroon gaan kijken? Dan hebben wij alvast een handige tip voor je: vergelijk energie. De kans is namelijk groot dat je op dit moment teveel voor jouw energierekening betaald. Door een ander energiecontract uit te kiezen, kun je mogelijk per week een paar euro besparen. Over het gehele jaar genomen levert dat toch een fikse besparing op. Hieronder vind je nog meer tips voor het besparen op jouw wekelijkse kosten.

Spit de folders door

Je ontkomt niet aan het doen van boodschappen. Iets waar je wel aan kunt ontkomen, is aan het betalen van de hoofdprijs. Door wekelijks de folders door te spitten, kun je van de verschillende aanbiedingen genieten. Als je dit echt structureel vol weet te houden, bespaar je hier moeiteloos tientallen euro’s mee. Je moet hier enige tijd voor uittrekken, maar je krijgt hier wel een hoop voor terug.

Pas op met impulsaankopen

Veel aankopen die worden gedaan, zijn impulsaankopen. In veel gevallen zijn dit producten waar je eigenlijk niet naar op zoek was en waar je eigenlijk ook niet al te veel aan hebt. Als je op jouw kosten wilt besparen, is het advies om dergelijke impulsaankopen volledig te voorkomen. Dit kun je bijvoorbeeld voorkomen door alleen maar contant geld met je mee te nemen. Bij contant geld zie je eigenlijk veel meer ‘de waarde van het geld in’ dan als je met een pinpas zou betalen. Zorg daarnaast dat je streng voor jezelf bent. Impulsaankopen zijn op die manier relatief makkelijk te voorkomen.

Ga jouw contracten goed na

Eerder in dit artikel gaven we je al de tip om naar jouw energiecontract te kijken. Daar willen we graag nog het volgende aan toevoegen: kijk ook eens naar bijvoorbeeld de kosten voor gas, water en licht. Klik hier voor alle informatie over gas water licht kosten; dit helpt je mogelijk ook te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *